Sverige ændrer taktik i ubådsjagt

Efter efterårets ubådsjagt i Stockholms skærgård vil det svenske forsvar ændre strategi og i løbet af 2015 gennemføre en "større mængde" efterretningsoperationer, skriver Svenska Dagbladet.

Målet er at mindske antallet af ubådskrænkelser.

Flådens nye taktik er baseret på mere nærvær i skærgården, uden for den samt operere i områder, hvor der er foretaget observationer.

- Vi kommer til at gennemføre en lang række efterretningsoperationer langs kysten, siger kontreadmiral Anders Grenstad, som er stedfortræder for indsatschefen i det svenske forsvar.

Til et spørgsmål om, hvorvidt der er en øget trussel mod Sverige svarer Grenstad:

- Det, vi har set, har været omhyggeligt planlagt. Det krænker vort territorium og der er en tanke bag denne virksomhed, som nogen fortsætter med. Der er ikke blot tale om manøvrer.

- Når man løber en sådan risiko, så betyder det, at man er parat til at gøre virkelig meget for at få løst sin opgave, hvad den så end er, siger Anders Grenstad.

En uge efter, at Sveriges forsvar i efteråret havde afsluttet en opsigtvækkende ubådsjagt, blev der indledt en ny hemmeligholdt indsats, skrev Dagens Nyheter for en uge siden.

Den nye sag handler om mistænkt fremmed virksomhed helt inde ved indsejlingen til Stockholm.

Ifølge DN's kilder havde en privatperson, der alarmerede forsvaret, selv lang militær erfaring, og det, han noterede sig 31. oktober, var noget, som han opfattede som et ubådstårn.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip