Svin, køer og mink har fået det bedre i Danmark

Den velfærdskontrol, som ministeriet har lavet gennem flere år, lader til at kaste positive resultater af sig, for ifølge rapporten, hvori kontrollen i 2012 bliver offentliggjort, går det i det store billede fremad med dyrevelfærden. Og det er til gavn for både væksten og danske arbejdspladser, fordi produkterne får en større værdi på eksportmarkederne.

Netop derfor er det så vigtigt for Danmark, at husdyrene har gode forhold, lyder det fra fødevareministeren.

»Hvis vi skal have en husdyrproduktion, der fortsat leverer arbejdspladser og vækst til Danmark, bliver det nødt til at ske på et bæredygtigt grundlag. I Danmark er vi gode til at passe på vores dyr, men vi skal hele tiden blive bedre. Jeg er derfor rigtig glad for, at erhvervet har taget et ansvar og har forbedret forholdene,« siger Karen Hækkerup (S) på ministeriets hjemmeside.

Særligt på pelsområdet er det gået fremad, og det er ifølge ministeriet på grund af branchens egne tiltag, men også den ekstraordinære kontrolindsats, som blev gennemført fra 2010 til 2012, har spillet ind.

»Minkproduktion skaber vækst, eksport og arbejdspladser i de dele af Danmark, hvor der er rigtig hårdt brug for jobs. Derfor er det vigtigt for mig, at vi gør plads til en holdbar dansk minkproduktion. Dyrevelfærden for danske mink har ikke været god nok. Derfor er det godt, at erhvervet – hjulpet af Fødevareministeriets intensive og målrettede kontrol – har givet minken bedre forhold,« siger Karen Hækkerup.

Også svin og kvæg har fået det bedre. Det ses blandt andet i det fald i andelen af svineavlere, der får sanktioner. Fra 2011 til 2012 faldt den fra 51 procent til 43 procent.

 

Dagens Gossip