Svømmechef: Medaljemålsætning til VM giver ingen mening

Den officielle målsætning for de bedste danske svømmere lyder på fem medaljer ved det kommende langbane-VM i russiske Kazan.

Landstræner Nick Juba forstår nu ikke helt, hvorfor det er nødvendigt at formulere en så nøjagtig medaljemålsætning.

- Det giver ingen mening at sige, at vi vil få så og så mange medaljer, for vi ved det simpelthen ikke, siger briten.

- Vi gør det hver gang.

- Efter kortbane-EM i Herning i 2013, sagde jeg før stævnet, at vi ville få 10 medaljer, og vi fik ni, og bagefter skulle jeg høre på ting som; "træder du tilbage, Nick?" eller "bliver du fyret, Nick?"

- Det er bare dumt. Vi får, hvad vi får, og det giver ikke mening at gætte. Vi laver en medaljemålsætning, fordi vi skal, siger Juba, der har været ansat som dansk svømmelandstræner i godt to år.

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, mener, at det er vigtigt at udsende en VM-målsætning. Også selv om den kan afføde kritik i det tilfælde, at den ikke bliver indfriet.

- Vi kan også blive udsat for kritik ved at underspille, for vores svømmere kan godt gøre det her.

- Det kan også være, at vi ikke får fem medaljer, men det er vores ambition. Det er det, som driver os, siger Lars Green Bach.

- Vi har svømmere af medalje-kaliber, og vi synes også, at det vil være at underkende den styrke, de har, ved at sige, at vi vinder nok ikke nogen medaljer.

- Vi ved godt, at det er marginaler, der afgør det, og der skal kæmpes hårdt for alle fem. Men på en god dag, kan det ligeså godt være os, som vinder.

- Vi kan ikke kontrollere, hvad svømmere fra Japan og USA gør, og de vil gå efter de samme medaljer, siger sportschefen.

Selv om landstræner Nick Juba ikke er den store fan af medaljemålsætninger, så anerkender briten, at Danmark råder over en gruppe svømmere i international topklasse - blandt andre Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen.

- Fem medaljer er ikke urealistisk, men det er en hård udfordring. Det er heller ikke sådan, at jeg vil sige, at vi maksimalt kan få fem medaljer, siger Juba.

Briten fortæller, at han lige nu er usikker på langdistancesvømmeren Lotte Friis' nøjagtige niveau i forhold til konkurrenterne i Kazan.

Det samme kan siges om rygsvømmeren Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer, der er europamester i 200-meter-butterfly.

- Mie Ø. Nielsen er på tærsklen til noget stort, men vi ved ikke, om dette bliver stævnet, hvor hun får sit gennembrud. Viktor Bromer kan også gøre noget, hvis han svømmer godt.

- Men i deres discipliner er der 8-10 svømmere, der kan vinde medaljer, så oddsene er dårlige. Det er meget drilsk at forudsige noget. Det bliver afgjort på dagen.

- Derfor hjælper det ikke at sige, at de vinder, for så ender vi bare med at se dumme ud, siger Nick Juba.

- Det med at lave medaljemålsætninger er sikkert ikke kun noget dansk, men jeg har ikke bidt mærke i det i andre lande, siger landstræneren.

VM foregår i år i den russiske by Kazan fra 2. til 9. august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip