Svømmeklub: Skoledrenge må ikke klæde om med mor

Svømmeklubben KVIKs svømmeskole vil gerne have klare linjer for omklædningsproceduren, når børnene skal klæde om inden og efter svømmetræning.

Det sker efter svømmeskolen i Kastrup ved København har fået henvendelser fra utilfredse svømmere, som ikke trives med drenge, der klæder om med mor, eller piger, der klæder om med far.

Nu har svømmeskolen klistret sedler op med budskabet om, at børn, der er begyndt i første klasse ikke må klæde om i det modsatte køns omklædningsrum. Det skriver TV2.dk.

"Da vi har modtaget klager over forholdsvis gamle børn i det modsatte køns omklædningsrum vil vi gerne understrege følgende: Såfremt jeres børn er startet i første klasse i folkeskolen, forventes det at barnet er i stand til at klæde om alene i omklædningsrummet uden mor eller far", står der på sedlerne i svømmeskolens tre haller i Kastrup.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Formanden for svømmeklubben KVIK, Jan Urban Hansen, begrunder reglen med, at det er et spørgmål om blufærdighed.

- Det kan ikke nytte noget, at vi har drenge, der ikke vil gå til svømning, fordi de ikke vil klæde om foran pigerne fra klassen og måske blive gjort til grin i skolen bagefter - eller omvendt. Det er det, vi oplever, siger Jan Urban Hansen til tv2.dk

Billeder af sedlerne er begyndt at dukke op på Facebook, hvor flere udtrykker utilfredshed med tiltaget.

"Hvem af jer nypuritanske forstadstyper har klaget over små børn af det modsatte køn i jeres omklædningsrum? Har I følt jer afluret, objektiviseret og seksualiseret af en eller anden 1-klasses knægt, eller har I bare fået jeres PolitikenPlus abonnement i den gale hals?", skriver en Facebook-bruger.

 

Dagens Gossip