Svømmepiger tæt på topformen

26/03/2013 22:14

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen udfolder løbende nye sider af sit potentiale. Før jul blev hun verdensmester og satte 'tekstil-verdensrekord' på 200-m-bryst.

Siden har svømmeren med de fynske rødder fortsat det målrettede arbejde. Tirsdagens finaleafsnit ved Danish Open i København afslørede en brystsvømmer, der er i storform forud for det prestigiøse langbane-VM til sommer.

I semifinalen på 100-m-bryst var hun således kun sølle 17 hundreddele fra sin egen danske rekord på distancen. En rekord der ellers ikke har været til at rokke siden sommeren 2009, hvor hun satte den iklædt en af de nu bandlyste plasticdragter ved VM i Rom.

I dag bærer svømmerne gammeldags tekstil-dragter under konkurrencerne, og der skelnes dermed uofficielt mellem tider sat i de nye tekstil-dragter og de gamle plastic-dragter. Rikke Møller Pedersen bragede tiden af i semifinalen, og det bliver spændende at se, om hun har mere i posen til onsdagens finale.

Samme aften var også Lotte Friis i aktion. Distance-svømmeren har siden OL boet og trænet i franske Nice. Det har tilsyneladende været et frugtbart ophold, for i tirsdagens finale på 400-m-fri, som hun vandt overlegent, var hun kun to et halvt sekund fra sin nordiske rekord, der blev sat af en Lotte Friis i topform og med selvtilliden i orden under de første dage af London-legene.

Aftenen bød også på en ny juniorrekord. Magnus Westermann fra Herlev Svømning piskede her en 100-m-fri igennem på 50,30 sekunder. Han sletter dermed Daniel Skaanings rekord fra 2011, og den unge Herlev-svømmer er dermed klar til juniorernes EM senere på sæsonen.

Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis har med tirsdagens indsats begge klaret Dansk Svømmeunions stabilitetskrav forud for sommerens VM.