Svømmeskade fik leder til at droppe Thorning

11/09/2012 10:20

Newspaq

Nyheder
Kinas kommende leder, Xi Jinping, har udløst en storm af rygter og spekulationer, efter ikke at have vist sig offentligt i over en uge. Men ifølge nye oplysninger skyldes hans fravær noget så simpelt som en mindre rygskade. Det siger unavngivne kilder til nyhedsbureauet Reuters. Xi Jinping har den seneste uge aflyst fire møder med internationale ledere. Senest mandag med Helle Thorning-Schmidt (S), under statsministerens officielle tredages besøg i Kina. Den samme skæbne tilfaldt sidste uge USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, og før det Singapores premierminister, Lee Hsien Loong. En russisk diplomat er også blevet brændt af af Xi Jinping. Ifølge den danske ambassade i Beijing er der ikke aftalt noget nyt møde mellem statsministeren og Xi Jinping. Kinesisk-sprogede websider i udlandet har spekuleret i, at Xis fravær skyldes helbredsproblemer. Udenlandske medier, blandt andre BBC, nævner muligheden for, at aflysningerne er udtryk for en magtkamp i kommunistpartiets øverste ledelse. Xi er kørt i stilling til at efterfølge Hu Jintao som præsident og topleder for det mægtige kommunistparti, når der i løbet af de efteråret er partikongres. Men ifølge de seneste oplysninger lider Xi af en banal skade opstået under en svømmetur. - Xi kom til skade med sin ryg under sin daglige svømmetur, siger en kilde uden at oplyse sit navn eller komme med yderligere detaljer om vicepræsidentens fravær og skade.

Mest læste i dag

Kinas kommende leder, Xi Jinping, har udløst en storm af rygter og spekulationer, efter ikke at have vist sig offentligt i over en uge. Men ifølge nye oplysninger skyldes hans fravær noget så simpelt som en mindre rygskade.

Det siger unavngivne kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Xi Jinping har den seneste uge aflyst fire møder med internationale ledere. Senest mandag med Helle Thorning-Schmidt (S), under statsministerens officielle tredages besøg i Kina.

Den samme skæbne tilfaldt sidste uge USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, og før det Singapores premierminister, Lee Hsien Loong. En russisk diplomat er også blevet brændt af af Xi Jinping.

Ifølge den danske ambassade i Beijing er der ikke aftalt noget nyt møde mellem statsministeren og Xi Jinping.

Kinesisk-sprogede websider i udlandet har spekuleret i, at Xis fravær skyldes helbredsproblemer. Udenlandske medier, blandt andre BBC, nævner muligheden for, at aflysningerne er udtryk for en magtkamp i kommunistpartiets øverste ledelse.

Xi er kørt i stilling til at efterfølge Hu Jintao som præsident og topleder for det mægtige kommunistparti, når der i løbet af de efteråret er partikongres.

Men ifølge de seneste oplysninger lider Xi af en banal skade opstået under en svømmetur.

- Xi kom til skade med sin ryg under sin daglige svømmetur, siger en kilde uden at oplyse sit navn eller komme med yderligere detaljer om vicepræsidentens fravær og skade.