Syd- & sønderjyder svigter folkekirken

15/10/2012 15:36

Elo Christoffersen

Nyheder
Folkekirken mister medlemmer i Syd- & Sønderjylland, skriver DR Syd. I det første halvår i 2012 har dobbelt så mange meldt sig ud i områdets provstier i forhold til samme periode sidste år. I Ribe Domsogn meldte 18 medlemmer sig ud det første halvår sidste år. Det tal steg til 50 i år. I Sønderborg steg tallet fra 61 til 139 udmeldelser. Tre gange så mange har meldt sig ud af folkekirken set i forhold til for fem år siden. Den største procentvise stigning er sket i Varde Provsti, hvor 14 meldte sig ud i løbet af det første halve år i 2008, mens 78 i år sagde kirken farvel. Sognepræst Annette Hedensted fra Aabenraa mener, at dels debatten om et vielsesritual for homoseksuelle samt finanskrisen er medvirkende årsag til, at syd- og sønderjyderne fravælger kirken.

Mest læste i dag

Folkekirken mister medlemmer i Syd- & Sønderjylland, skriver DR Syd.

I det første halvår i 2012 har dobbelt så mange meldt sig ud i områdets provstier i forhold til samme periode sidste år.

I Ribe Domsogn meldte 18 medlemmer sig ud det første halvår sidste år. Det tal steg til 50 i år. I Sønderborg steg tallet fra 61 til 139 udmeldelser.

Tre gange så mange har meldt sig ud af folkekirken set i forhold til for fem år siden. Den største procentvise stigning er sket i Varde Provsti, hvor 14 meldte sig ud i løbet af det første halve år i 2008, mens 78 i år sagde kirken farvel.

Sognepræst Annette Hedensted fra Aabenraa mener, at dels debatten om et vielsesritual for homoseksuelle samt finanskrisen er medvirkende årsag til, at syd- og sønderjyderne fravælger kirken.