Sydafrikas regering modsiger retsdokumenter om Mandelas tilstand

Det har længe stået klart, at Nelson Mandelas tilstand er stærkt kritisk. Tidligere torsdag lød det hertil, at lægestaben omkring den 94-årige sydafrikanske frihedshelt anbefaler, at man slukker for hans respirator og lader ham dø.

Lægernes opfordring kan læses i dokumenter fra den 26. juni, som nyhedsbureauet AFP har fået indsigt i.

Regeringen oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP i en officiel udtalelse torsdag, at Nelson Mandela fortsat er i en »kritisk men stabil tilstand«. Nelson Mandelas læger afviser, at den tidligere præsident er i en såkaldt vegetativ tilstand, fremgår det af udtalelsen, der således går i rette med oplysningerne fra retsdokumenterne.

Dokumenterne er blevet offentliggjort af en advokat, der repræsenterer medlemmer af Mandela-familien, som har ligget i juridisk strid med andre familiemedlemmer om, hvor de jordiske rester af tre af Nelson Mandelas afdøde børn skal begraves. Familien skændes også om, hvor Nelson Mandela skal begraves.

Præsident Jacob Zuma erklærede den 27. juni, at »Mandela havde det meget bedre, da jeg så ham i aftes, og lægerne bliver ved med at gøre et rigtig godt arbejde«.

BNB

 

Dagens Gossip