Sydbank ser på Danske Banks gebyr-model

Danske Bank har fået på tæven for at et nyt kundeprogram, hvor kunderne skal betale abonnement for at være med. Men det kan sagtens være, at andre banker følger efter.

Selv om kunderne med en simpel indlånskonto i dag kan få sådan en ganske gratis i Sydbank, så vil bankens direktør, Karen Frøsig, ikke garantere, at det bliver ved med at være sådan.

- Vi planlægger ikke umiddelbart noget tilsvarende som Danske Bank. Men vi kigger selvfølgelig på det. Hele sektoren kigger på det, siger Karen Frøsig til Ritzau Finans.

Ud over Danske Bank har Jyske Bank efterfølgende også har lanceret et abonnementssystem, der minder om Danske Banks.

Meldingen kommer samtidig med, at der efter Sydbanks vurdering er skærpet konkurrence om de bedste bankkunder. Og det kan i sidste ende presse bankernes indtjening i 2013.

- Faldende udlånsvolumen skærper virkelig konkurrencen. Og vi ser bestemt en god konkurrence, siger Karen Frøsig.

Men selv om kampen om de goder kunder skærpes, så skal de ikke regne med lavere priser:

- Det at drive bank handler ikke kun om rentesatser. Det handler også om, hvad man kan tilbyde af rådgivning og ikke mindst stabilitet. Jeg tror ikke, at kunderne kun kigger på den yderste decimal på rentemarginalen, siger Karen Frøsig.

Sydbank har ikke et abonnementssystem liggende i skuffen. Men direktøren åbner for muligheden for, at det på et tidspunkt bliver slut med at være gratist i banken.

- Vi kommer til i højere grad at tænke i, at kunderne betaler for det, de bruger. Vi har ikke aktuelle planer om at ændre det, men jeg kan ikke garantere noget, siger Frøsig til Ritzau Finans.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip