Syddanmark har succes med videotolke

Videotolkning er med udgangen af 2012 udbredt til alle relevante afdelinger på Region Syddanmarks sygehuse og i psykiatrien.

Videotolke anvendes ved konsultationer med patienter, der ikke taler og forstår dansk godt nok, til at kommunikere tilfredsstillende med personalet.

- Udbredelsen af videotolkningen i hele Region Syddanmark er et tydeligt signal om, at vi tager problematikken med lighed i sundhedsvæsenet alvorligt. Det er vigtigt for os, at vi i forebyggelsen
og behandlingen tager hensyn til, at mennesker er forskellige og har forskellige behov, og her er videotolke et perfekt redskab, siger formand for innovationsudvalget, Stephanie Lose (V).

Lighed i sundhed er et af kardinalpunkterne i regionens sundhedsvision, der blev vedtaget i slutningen af 2011.

Tolke er tilgængelige på stort set alle sprog, og det er også muligt at benytte videokonference-systemerne til at gennemføre tegnsprogstolkning med tale- og hørehæmmede patienter.

Brugen af video-tolke har også løst problematikkerne med brug af familiemedlemmer som tolke, ligesom der er mindre spild af tid og ressourcer i forbindelse med transport og udeblevne patienter.

Regionalt har der med stor succes gennem de seneste par år været arbejdet med at udbrede videotolkning til regionens øvrige sygehus - Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland – og til Psykiatrien.

- Udbredelsen er lykkedes i en sådan grad, at over halvdelen af samtlige tolkninger på sygehusene og i psykiatrien nu gennemføres som videotolkning. Regionen er dermed klart i front på dette område, siger direktør for OUH, Peder Jest.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip