Syddansk forskning bliver verdenskendt

28/11/2012 06:03

John Meyer

Nyheder
Det er altid en fjer i hatten at få en artikel trykt i et anerkendt videnskabeligt tidsskrift. Det har et team fra Syddansk Universitet oplevet, idet de har fået en artikel offentliggjort i Nature. I artiklen påviser de, at formen af den lydstråle, som flagermus udsender for et orientere sig, har stor betydning for deres sansning. De tre forskere, postdoc Lasse Jakobsen, lektor John Ratcliffe og professor Annemarie Surlykke, tilhører alle lydgruppen på Biologisk Institut, og de har i de senere år – hver for sig og sammen med forskere fra andre universiteter – bidraget med banebrydende viden om den ultralyd, som flagermus bruger til at navigere og jage føde. De flyvende pattedyrs brug af ekkolokalisering er interessant for forståelsen af pattedyrs udvikling, men resultaterne af den biologiske grundforskning er også en vigtig inspirationskilde for forskningen inden for kunstig intelligens og robotteknologi.

Mest læste i dag

Det er altid en fjer i hatten at få en artikel trykt i et anerkendt videnskabeligt tidsskrift. Det har et team fra Syddansk Universitet oplevet, idet de har fået en artikel offentliggjort i Nature. I artiklen påviser de, at formen af den lydstråle, som flagermus udsender for et orientere sig, har stor betydning for deres sansning.

De tre forskere, postdoc Lasse Jakobsen, lektor John Ratcliffe og professor Annemarie Surlykke, tilhører alle lydgruppen på Biologisk Institut, og de har i de senere år – hver for sig og sammen med forskere fra andre universiteter – bidraget med banebrydende viden om den ultralyd, som flagermus bruger til at navigere og jage føde.

De flyvende pattedyrs brug af ekkolokalisering er interessant for forståelsen af pattedyrs udvikling, men resultaterne af den biologiske grundforskning er også en vigtig inspirationskilde for forskningen inden for kunstig intelligens og robotteknologi.