Syddjurs Kommune tilbyder fysisk træning og ændring af livsstil

Hvis man har kræft eller er ramt af en af de kroniske sygdomme KOL, diabetes eller hjerte/karsygdomme, kan man fra januar hente hjælp og støtte i Syddjurs Kommune gennem sundhedsforløbet ”Træn Livet”.

Ambulant Genoptræning Syddjurs tilbyder nu en række forløb, hvor man blandt andet gennem fysisk træning, hjælp til ændring af livsstil og erfaringsudveksling med andre kan få et bedre liv med sin sygdom både fysisk og psykisk.

- Det er efterhånden videnskabeligt bevist, at fysisk træning både forebygger og lindrer lidelser som kræft og kroniske sygdomme, og ud over fysisk træning bliver der i forløbene taget fat om en lang række ting som kost, praktisk madlavning, ændring af vaner, mindfullness og afspænding, fortæller leder af Ambulant Genoptræning Syddjurs Karen Jensen.

”Træn Livet” kommer til at foregå på hold med 10-12 deltagere, og holdene mødes to gange om ugen til fysisk træning. En gang om ugen vil der derudover være et temamøde. Temamøderne kan enten være specifikke for de enkelte sygdomme, eller de kan være med fælles tema. Deltagerne vil selv få indflydelse på indholdet. Sundhedstilbuddet foregår under ledelse af faguddannet personale.

- Når et forløb er afsluttet bliver der mulig for tre måneders selvtræning, og målet er, at deltagerne efter denne periode har fået et skub i den rigtige retning, så de har motivation og styrke til at selv at gå videre eventuelt i samarbejde med patientorganisationer eller kommunens brede netværk af frivillige, siger Karen Jensen.

Opbygningen af sundhedsforløbene bygger blandt andet på gode erfaringer, opnået gennem en række lignende forløb for mennesker med kroniske sygdomme, gennem de seneste to år.

- På disse forløb har vi kunnet konstatere en høj grad af tilfredshed fra brugerne. Forløbene har betydet, at mange er kommet i gang med at forbedre deres livssituation, og der er skabt mange nye sociale relationer på holdene, siger sundhedskonsulent, Lene Vesterager.

 

Dagens Gossip