Sydkorea lover hurtig reaktion på nordkoreansk provokation

01/04/2013 07:21

BNB

Nyheder
»Hvis der er nogen form for provokation mod Sydkorea og dets folk, vil der komme et stærkt svar i den første kampfase uden hensyn til politiske konsekvenser,« sagde Park til forsvarsministeren og flere ledende embedsmænd på et møde mandag. Styret i Nordkorea meddelte lørdag, at landet nu befinder sig i »krigstilstand« med Sydkorea, og at man vil behandle alle konflikter med nabolandet i henhold til krigstidsprotokoller. »Den mangeårige tilstand med hverken krig eller fred på den koreanske halvø er nu endelig slut,« lød det i en erklæring fra styret ifølge det statslige nyhedsbureau KCNA. Nord- og Sydkorea er tekniske set allerede i krig, da Koreakrigen fra 1950 til 1953 sluttede med en våbenhvile i stedet for en fredsaftale. Det Hvide Hus tager nordkoreanernes seneste advarsel, om at landet nu befinder sig i en krigstilstand med Sydkorea alvorligt, men siger samtidig, at truslerne fra Pyongyang følger et velkendt mønster. »Vi har set rapporterne om nye og ukonstruktive erklæringer fra Nordkorea. Vi tager disse trusler alvorligt og forbliver i tæt kontakt med vores allierede i Sydkorea,« sagde Caitlin Hayden fra Det Nationale Sikkerhedsråd i Washington lørdag. Truslerne fra Nordkorea har ført til international bekymring over situationen på den koreanske halvø, der truer med at komme ud af kontrol. Amerikanerne mener, at den seneste trussel blot er en fortsættelse af retorikken fra Kim Jong-Uns regime. »Nordkorea har en lang historie med krigerisk retorik og trusler, og dagens melding følger det velkendte mønster,« sagde Caitlin Hayden tidligere på ugen. Hun understregede, at USA er fuldt ud i stand til at forsvare sig selv og de sydkoreanske allierede. »Vi fortsætter med at træffe yderligere foranstaltninger i forhold til den nordkoreanske trussel herunder planen om at øge antallet af anti-missil-værn og radarsystemer«. BNB/Reuters

Mest læste i dag

»Hvis der er nogen form for provokation mod Sydkorea og dets folk, vil der komme et stærkt svar i den første kampfase uden hensyn til politiske konsekvenser,« sagde Park til forsvarsministeren og flere ledende embedsmænd på et møde mandag.

Styret i Nordkorea meddelte lørdag, at landet nu befinder sig i »krigstilstand« med Sydkorea, og at man vil behandle alle konflikter med nabolandet i henhold til krigstidsprotokoller.

»Den mangeårige tilstand med hverken krig eller fred på den koreanske halvø er nu endelig slut,« lød det i en erklæring fra styret ifølge det statslige nyhedsbureau KCNA.

Nord- og Sydkorea er tekniske set allerede i krig, da Koreakrigen fra 1950 til 1953 sluttede med en våbenhvile i stedet for en fredsaftale.

Det Hvide Hus tager nordkoreanernes seneste advarsel, om at landet nu befinder sig i en krigstilstand med Sydkorea alvorligt, men siger samtidig, at truslerne fra Pyongyang følger et velkendt mønster.

»Vi har set rapporterne om nye og ukonstruktive erklæringer fra Nordkorea. Vi tager disse trusler alvorligt og forbliver i tæt kontakt med vores allierede i Sydkorea,« sagde Caitlin Hayden fra Det Nationale Sikkerhedsråd i Washington lørdag.

Truslerne fra Nordkorea har ført til international bekymring over situationen på den koreanske halvø, der truer med at komme ud af kontrol.

Amerikanerne mener, at den seneste trussel blot er en fortsættelse af retorikken fra Kim Jong-Uns regime.

»Nordkorea har en lang historie med krigerisk retorik og trusler, og dagens melding følger det velkendte mønster,« sagde Caitlin Hayden tidligere på ugen.

Hun understregede, at USA er fuldt ud i stand til at forsvare sig selv og de sydkoreanske allierede.

»Vi fortsætter med at træffe yderligere foranstaltninger i forhold til den nordkoreanske trussel herunder planen om at øge antallet af anti-missil-værn og radarsystemer«.

BNB/Reuters