Sydkorea tager krigstrusler med ro

»Nordkoreas udmelding i dag er ikke en ny trussel, men blot en konstatering af forhenværende provokationer,« lyder det fra den sydkoreanske regering ifølge Reuters, skriver b.dk.

Lørdag morgen dansk tid meddelte Nordkorea, at landets forhold til Sydkorea fremover vil blive behandlet efter krigsprotokollerne, og dermed ophæves våbenhvilen formelt.

Det sydkoreanske forsvarsministerium har dog ikke observeret tegn på ændret militær adfærd nordpå eller andre aktiviteter, som kunne indikere krig. Den udmelding er i modstrid med gårsdagens meldinger fra sydkoreanske militærkilder om, at der var heftig aktivitet ved et nordkoreansk missilanlæg, som rummer mellem- og langtrækkende missiler.

Sydkorea har henvist til, at Nordkorea endnu ikke har lukket ned for landets økonomisk succesfulde industrielle zone Kaesong, hvor tusindvis af sydkoreanere arbejder - og dermed er hverdagen den samme.

Det har fået en ansvarlig for zonen til at true med at nedlægge al arbejde, hvis Sydkorea fortsætter med at skade Nordkoreas værdighed ved at nævne, at zonen stadig er operationsdygtig, oplyser Nordkoreas statslige nyhedsbureau, KCNA.

Tidligere på dagen var der massedemonstration i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, hvor titusinder af demonstranter i 90 minutter viste deres støtte til landets øverste leder, Kim Jong-uns krigserklæring.

Nordkoreas tidligere trusler om at angribe både amerikanske og sydkoreanske militærbaser og dagens officielle melding om risikoen for »storkonflikt« og »atomkrig« har fået USA til at skærpe overvågningen med Nordkorea.

 

Dagens Gossip