Sydney skyder 2015 ind i kølvandet på gidseldrama

Med et kæmpe fyrværkeri har Hongkong i Kina markeret det nye års komme.

Hundredtusinder af mennesker så til fra byens promenader, mens et otte minutter langt fyrværkerishow viste vej til 2015.

Vidner taler om et spektakulært show, men andre byer kan også være med.

For i de andre storbyer i Asien er året skudt ind til den store guldmedalje. Det skete i Tokyo i Japan, Bangkok i Thailand og også i de store kinesiske byer Beijing og Shanghai.

Det samme er sket i New Delhi og i Dubai.

Senere kommer så andre af verdens metropoler som New York og Rio de Janeiro og selvfølgelige Paris, London og Berlin på vore breddegrader.

Derimod var det mere afdæmpet i Kuala Lumpur i Malaysia, hvor humøret og stemningen er i bund oven på katastrofen med AirAsia-flyet, der styrtede ned forleden i Indonesien med 162 mennesker om bord.

I Surabaya i Indonesien, hvorfra ulykkesflyet lettede, var der ceremonier med levende lys i timerne op til midnat.

De fleste af de omkomne var indonesere.

Tidligere på dagen var det som altid Sydney, der viste sig frem. Det skete med et glitrende og farverigt nytårsshow i havneområdet ikke langt fra det sted, hvor en gidseltagning rystede landet kort før jul.

- Vi fejrer, at vi er et multikulturelt, harmonisk samfund, men vi vil tænke over, hvad der er sket, siger byens borgmester Clover Moore med henvisning til gidseldramaet, hvor to gidsler og den islamistiske gidseltager blev dræbt.

Trods en ifølge premierminister Tony Abbott øget terrortrussel blev nytåret skudt ind med tonsvis af krudt og uden sådanne hændelser - eller angreb - der ifølge Abott regnes som "sandsynlige".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip