Sydsjællandsk vanvidsbilist skal to år i fængsel

Farten var oppe på omkring det dobbelte af det tilladte på strækningen, da en 67-årig kvinde den 13. juni sidste år blev påkørt og dræbt af en spirituspåvirket bilist i Brøderup ved Tappernøje i Sydsjælland.

Bilisten blev tiltalt for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel. Han blev i december i Retten i Næstved idømt to års fængsel, og den straf har Østre Landsret mandag stadfæstet, oplyser netavisen sn.dk.

Ulykken skete, da den 23-årige Jannick Sylvest Hansen en fredag aften ved 20.40-tiden med en promille over det tilladte og uden sikkerhedssele kom kørende i sin varebil med høj fart.

Ifølge anklagemyndigheden nåede farten op på mindst 158 kilometer i timen, selv om der kun må køres 70 kilometer i timen på strækningen.

Lige før krydset Østre Brøderupvej, Sjoltevej og Hovedvejen i Brøderup overhalede han tre biler på et sted, hvor der var dobbelt optrukket midterstribe på vejen.

Den hasarderede overhaling endte med, at den unge mand tørnede ind i en personbil ført af den 67-årige kvinde. Ved sammenstødet var farten mindst 147 kilometer i timen, og det var så voldsomt, at den kvindelige bilist mistede livet på stedet.

Ud over de to års fængsel var Østre Landsret også enig med byretten i, at den 23-årige skal fradømmes kørekortet i otte år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip