Sydtrafik overvejer at holde liv i klippekort

Det oplyser Poul Rosendahl, bestyrelsesformand i Sydtrafik, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi havde i første omgang sagt, at vi vil udfase det hurtigt, men nu giver vi det nok lidt længere tid. Vi vil gerne give borgerne en blidere overgang til Rejsekortet,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Bestyrelsen skal i første omgang drøfte muligheden på et møde 28. juni, men Poul Rosendahl vil gerne sætte et omfang på en mulig ny overgangsperiode.

»Jeg synes, tre måneder lyder fornuftigt i forhold til den nuværende udfasningsperiode,« siger han med henvisning til, at klippekort i Syddanmark fra 15. september efter den oprindelige plan ikke vil være at finde i butikker, kiosker og billetautomater. Fra 1. december var det planen, at klippekortene helt skulle være ude af brug.

Pendlertalsmand i Syddanmark Helge Poulsen håber på, at beslutningen om at lade klippekortet leve længere bliver gennemført.

»Det er en al for kort overgang. Jeg er principielt ikke modstander af Rejsekortet, men det er bedre, at der bliver en periode, hvor nogle af de problemer, der er, kan udbedres,« siger han.

Efter en ganske omfattende kritik af flere af Rejsekortets funktioner, har parterne bag kortet nu besluttet at forlænge livet for klippekortet i hovedstaden. Her skulle klippekortet være afløst af netop Rejsekortet fra 1. juli. Det er nu udskudt til 1. juni 2014.

»Vi tror ikke længere, det er en klog beslutning at udfase klippekortet. Vi fortsætter med at sælge rejsekortet, men det handler om, at kunderne kan være trygge,« siger administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen fra Movia, der sammen med DSB og Metroselskabet står bag kortet, til TV2 News.

 

Dagens Gossip