Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg forbyder e-cigaretter

E-cigaretten breder sig – flere og flere bruger den enten som rygestop eller som erstatning for cigaretter.

Men patienter på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg kan godt lægge e-cigaretten fra sig, for i fremtiden må de gå udenfor, hvis de vil tænde e-cigaretten, skriver JydskeVestkysten.

Patientforeningen kalder det kommende forbud for uværdigt og respektløst.

Billund Airport og DSB har også indført forbud. Kræftens Bekæmpelse efterlyser undersøgelser af sundhedsfaren ved de dampende e-cigaretter.

Sydvestjysk Sygehus forsvarer sig med, at forbuddet kommer på grund af signalværdien:

- Vi er et røgfrit hus, og så ser det dumt ud, at man render rundt med e-cigaretter, siger kommunikationschef Charlotte Banker.

Fakta:

En elektronisk cigaret, også kaldet e-cigaret, er et elektronisk apparat, der simulerer tobaksrygning. Væsker til cigaretten fås både med og uden nikotin. En e-cigaret er ikke farlige for omgivelserne, sådan som almindelig cigaretrygning er. En e-cigaret indeholder kun f.eks. nikotin og skader derfor ikke, da alle tilsætningsstoffer og tjære, som der er i almindelige cigaretter, er taget ud af væskerne til e-cigaretter.

Hvad mener du, skal det også forbydes at ryge på de ufarlige e-cigaretter eller er det endnu en hetz mod rygerne? Skriv din kommentar nedenunder......