Sygehuse er møgbeskidte

Mere end hver anden seng på fem udvalgte syd- og sønderjyske sygehuse er ikke rene nok i forhold til sygehusverdenens egne vejledende grænseværdier.

Det er konklusionen på en undersøgelse, TV SYD har foretaget af de rengjorte senge på fem lokale sygehuse.

- Det er rigtig, rigtig rystende viden, siger Annette Wandel, der er chef for kvalitet i foreningen Danske Patienter, til TV SYD.

- Og det kalder jo præcis på, at der virkelig bliver strammet op her. Det koster jo liv hver eneste dag, at det her ikke fungerer ordentligt.

TV SYD undersøgte sengenes rengøringsstandard med to målemetoder, ATP-målinger og målinger med bakterieplader.

I gennemsnit overskred 54 procent af sengene bakterie-grænseværdien på de fem sygehuse. Og 72 procent af sengene overskred ATP-grænseværdien.

- Det viser jo, at det er ikke godt nok – der skal jo gøres en indsats. Det viser, at der er behov for at få intensiveret rengøringsindsatsen på vores hospitaler, siger Hans Jørn Kolmos, der er overlæge på Klinisk Mikrobiologi på Odense Universitetshospital.

TV SYD undersøgte mellem 5 og 9 rengjorte senge på hvert af de følgende fem sygehuse: Sygehus Lillebælt Vejle, Sygehus Lillebælt Kolding, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, Sygehus Sønderjylland Aabenraa og Sygehus Sønderjylland Sønderborg.

 

Dagens Gossip