Sygeplejersker klar med hjælp til fyringstruede medlemmer

De venter spændt på udfaldet af et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Praktiserende Lægers Organisation lørdag eftermiddag, hvor lægerne tager endelig stilling til, om de vil aflevere deres ydernumre.

»Det er en meget uvis situation, der vil opstå, både for patienter og medarbejdere, hvis lægerne vælger at aflevere deres ydernumre,« siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Omkring 2.000 sygeplejersker er ansat hos de praktiserende læger.

»Vi har et beredskab klar til at rådgive og vejlede vores medlemmer henover weekenden alt afhængig af lægernes beslutning,« siger Grete Christensen.

Spørgsmål: Tror du, det kan ende med, at lægerne i stor stil griber til afskedigelse af deres personale?

»Det kan jeg ikke sige noget om. Men jeg har hørt mange læger sige, at de vil fastholde deres medarbejdere, selv om de afleverer ydernumrene. Hvis ikke, løber de jo også den risiko, at medarbejderne får job andetsteds,« siger Grete Christensen.

Dansk Sygeplejeråd har ikke taget parti i konflikten mellem regionerne og lægerne, men Grete Christensen opfordrer parterne til at finde en løsning, selv om det er ved at være absolut sidste udkald.

»Vi håber til det sidste, at parterne vil sætte sig sammen og finde en løsning, der skaber den nødvendige ro og tryghed. Nu ligger der en lov, der forlænger overenskomsten frem til september næste år. Jeg håber, man så kan forhandle sig til rette. Den chance håber jeg, at begge parter vil gribe,« siger Grete Christensen.

Ifølge DR Nyheder har nogle praktiserende læger allerede varslet fyringer eller nedsat tid til lægesekretærer. Senest søndag skal de ansatte skriftligt varsles om afskedigelsen, hvis lægerne afleverer ydernumrene.

Praktiserende Lægers Organisation offentliggør deres beslutning lørdag ved et pressemøde på Hilton Copenhagen Airport Hotel klokken 18.

 

Dagens Gossip