Sygeplejersker kræver kroner for tillidshverv

De uenige parter i Sundhedskartellet og Danske Regioner får lidt mere end et døgn til at hvile ud, inden de igen skal til forhandlingsbordet om løn og arbejdsforhold for 120.000 ansatte i social- og sundhedssektoren.

- Vi har fredag en forhandling mellem regionerne og alle arbejdstagerne på det regionale område, og regionerne stiller samme krav der.

- Så må vi diskutere det, og se hvor lang vi kan komme, siger formanden for Sundhedskartellet, Grete Christensen, der også er formand for Dansk Sygeplejeråd.

Forhandlingerne mellem Sundhedskartellet og Danske Regioner brød sammen natten til torsdag. Fredag mødes parterne igen - denne gang sammen med resten af lønmodtagernes repræsentanter i KTO, FOA og AC.

Om det kan ende med en konflikt på sundhedsområdet, hvis parterne ikke kan blive enige, vil Grete Christensen ikke forholde sig til.

- Det tager vi bestik af, når vi er der. Hvis Danske Regioner fastholder disse krav på denne måde, så har vi klart et område, som vi slet ikke er enige om, men det skal der findes løsninger på, siger hun.

Uenigheden står om, at Danske Regioner kræver, at ledere inden for sundhedssektoren ikke længere skal kunne vælges som tillidsrepræsentanter for deres grupper, sådan som de har kunnet siden overenskomsten i 1999.

Sundhedskartellet kræver en kompensation i overenskomsten, men den har parterne ikke kunnet blive enige om.

- Det vigtige er, at vi finder løsninger på det store fælles område og efterfølgende finder ud af, hvordan de enkelte organisationer lander, siger Grete Christensen.

- Hvis vi finder fælles løsninger i morgen, så vurderer jeg også, at vi kan finde en løsning med Danske Regioner for Sundhedskartellet senere på ugen, tilføjer hun.

Sundhedskartellet er en forhandlings- og samarbejdsorganisation for omkring 50.000 fuldtidsbeskæftigede i sundheds- og socialsektoren.

Samlet er der omkring 120.000 fuldtidsbeskæftigede i sundhedssektoren i regionerne.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip