Sygeplejersker og regioner går hver til sit

Overenskomstforhandlingerne mellem Regionernes lønnings- og takstnævn (RLTN) og Sundhedskartellet, der blandt andet tæller sygeplejersker, jordemødre og fysioterapeuter, er brudt sammen.

Sammenbruddet i forhandlingerne skyldes, at parterne ikke har kunnet opnå enighed om at få præciseret, at visse ledere med et stort budget- og personaleansvar ikke kan vælges som tillidsrepræsentanter, lyder det fra RLTN.

- Det er en højst besynderlig situation, vi er havnet i. Nogle af vores ledere i regionerne har ansvar for store millionbudgetter og flere hundrede medarbejdere, siger Jens Stenbæk, formand for RLTN.

- De er vigtige spillere på ledelsesgangen og sidder med i vigtige strategiske drøftelser om budgetter og lignende. Jeg finder, at det er helt uforeneligt med denne lederrolle samtidig at være tillidsrepræsentant, tilføjer han.

Regionernes forhandlingsleder påpeger, at en tillidsrepræsentant er den faglige organisations repræsentant på arbejdspladsen.

Tillidsrepræsentanten skal som en af sine funktioner blandt andet repræsentere medarbejderne i de formelle medindflydelsesudvalg, hvor ledelsen udpeger ledelsesrepræsentanter til at sidde på den anden side:

- Det giver nogle rolleforvirringer, hvis lederen er både leder og tillidsrepræsentant. Vi har fuldt ud anerkendt, at lederne for eksempel kan etablere talspersonordninger, netværk og tilsvarende.

- Men Sundhedskartellet krævede derudover at få ekstraordinære penge til ledergruppen uden for rammen. Det ville jeg aldrig kunne forsvare over for alle andre ansatte i regionerne, slutter Jens Stenbæk.

Sygeplejerskerne er den klart største gruppe i Sundhedskartellet, der er en forhandlings- og samarbejdsorganisation for knap 120.000 beskæftigede i sundheds- og socialsektoren.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip