Syrien benægter angreb mod præsident Assad

Det hævder oprørsgruppen Tahrir al-Sham, der hører under Den Frie Syriske Hær (FSA), mens det syriske styre blankt afviser.

»Angrebet rystede regimet, også selvom Assad ikke blev ramt,« siger Firas al-Bitar, der er leder af oprørsgruppen, til nyhedsbureauet Reuters.

»Der var to bilkorteger, en med Assad og så en lokkedue. Vi angreb den rigtige,« siger han.

Angrebet skulle angiveligt være fundet sted, mens præsident Assad var på vej mod Anas bin Malek-moskeen i det centrale Damaskus. Overvågningsenheden Syrian Observatory for Human Rights har ikke kunnet bekræfte angrebet mod Assad, men siger, at flere morterangreb torsdag morgen ramte Malki-området i Damaskus, hvor moskeen ligger.

Syriens informationsminister Omran Zoabi afviser oprørernes påstand som værende »fuldstændig usand«.

»Disse forlydender er helt og aldeles falske. Præsidenten kørte selv bilen, han deltog i bønnen og hilste på folk. Alt er normalt,« siger informationsministeren.

Syrisk stats-TV har torsdag formiddag vist billeder af en tilsyneladende uskadt Bashar al-Assad, der i selskab med den syriske stormufti er i færd med at bede.

Ifølge analytikere hos BBC Monitoring kan der imidlertid være tale om tidligere optagede TV-billeder af præsidenten. Analytikerne hæfter sig ifølge BBC blandt andet ved, at »live«-skiltet på TV for en kort bemærkning kom på skærmen, men blev taget ned igen kort efter.

 

Dagens Gossip