Syrien-drøftelser i Moskva fortsætter - men uden bredde

Repræsentanter for Syriens præsident, Bashar al-Assad, og dele af den syriske opposition afsluttede torsdag fredsforhandlinger i Moskva og enedes om at mødes til nye forhandlinger igen.

- Der er dog indtil videre ikke sat nogen dato på aftalerne, siger den russiske fredsmægler Vitalij Naumkin.

- Det ville være naivt at tro, at parterne vil kunne løse alle problemer i løbet af den første runde samtaler, tilføjer han.

25 repræsentanter fra den syriske opposition, der accepteres af det syriske regime, har over flere dage diskuteret Syriens fremtid på et møde i Moskva, og hen over ugen er også repræsentanter fra Assad-regimet kommet til.

Men Nationalkoalitionen af syriske revolutions- og oppositionskræfter, som udgør en af de vigtigste oppositionsgrupper, boykotter lige som mange andre forhandlingerne, fordi Moskva er en stærk allieret med præsident Bashar al-Assad.

De grupper, som deltager i forhandlingerne i Moskva, kommer fra den oppositionen, som hele tiden har været tolereret af Assad. De bliver af andre oppositionsgrupper opfattet som forrædere.

Tidligere forsøg på at finde en forhandlingsløsning på den snart fire år lange borgerkrig har ikke ført til resultater.

Konflikten har kostet over 200.000 mennesker livet og drevet mange millioner af syrere på flugt.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, opfordrer den syriske opposition til stå sammen med myndighederne mod terror.

- Vi mener, at det er nødvendigt at politikere og andre samfundsledere sammen finder ud af, hvordan terrorisme kan bekæmpes. Dette bør være nøglen til at samle den syriske befolkning, siger han efter fredsdrøftelserne i Moskva, der har varet flere dage.

Eksperter vurderer i dag, at Assad kontrollerer under halvdelen af Syriens territorium, mens Islamisk Front og Nusrafronten samlet styrer omkring en tredjedel. For få dage siden blev Islamisk Front tvunget til at opgive forsøgene på at erobre den syrisk-kurdiske by Kobani på den syrisk-tyrkiske grænse.

Syriens regime er allieret med Iran og Hizbollah, og regimet har ødelagt landet for at sikre dets egen overlevelse, hvilket gør det vanskeligt for oppositionen overhovedet at forhandle med Assad, fremhæver iagttagere.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip