Syrien klar til forhandling om russisk fredsplan

Syrien sagde lørdag, at det er parat til at deltage i "forberedende konsultationer" i Moskva i det nye år om mulige fredsforhandlinger med benblik på at få afsluttet borgerkrigen.

- Syrien er parat til at deltage i forberedende konsultationer i Moskva som følge af den syriske befolknings ønsker om at finde en vej ud af krisen, hedder det i en erklæring, som lørdag blev læst højt i det statslige tv med henvisning til kilder i udenrigsministeriet.

Moskva, der er den vigtigste allierede for Syriens præsident, Bashar al-Assad, har presset på for at få genstartet forhandlinger, som brød sammen i Genève i februar.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde tidligere i denne måned, at han ønsker at se syriske oppositionsgrupper nå til enighed om en fælles linje før direkte forhandlinger kan blive arrangeret med styret i Damaskus.

Men Lavrov har ikke gjort det klart, hvilke grupper, som skal deltage.

Rusland har længe støttet Assad - også med våbenforsyning til det syriske militær. Men han er blevet en særlig vigtig allieret for Moskva siden de folkelige opstande i Det Arabiske Forår i 2011, der førte til forholdsvist fredelige revolutioner mod flere diktatorer i regionen.

Den første runde fredsforhandlinger blev indledt i Geneve den 22. januar. Den 15. februar sluttede anden runde af fredsforhandlingerne i Geneve uden resultat.

Over 200.000 mennesker har mistet livet under den syriske borgerkrig, der brød ud i marts 2011. 3,2 millioner mennesker er flygtet ud af landet, mens 7,6 millioner er fordrevet inde i Syrien.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip