Syrien-krigere skal kunne dømmes for landsforræderi

Justitsminister Mette Frederiksen (S) har tilsyneladende ombestemt sig i sagen om danskere, der rejser til Syrien og kæmper mod danske soldater.

Da lovforslaget om at sende danske fly i krig mod Islamisk Stat blev behandlet, ville regeringen ikke garantere over for de borgerlige, at danske statsborgere ville kunne dømmes for landsforræderi, hvis de angreb de danske styrker.

Men nu vil justitsministeren arbejde for, at det kan ske, hvis det bliver aktuelt.

- Hvis man rejser fra Danmark og tilslutter sig Islamisk Stat og kæmper imod danske soldater, så mener jeg, at man begår landsforræderi.

- Jeg vil gerne sikre mig, at juraen kommer på plads, men det er mit klare politiske signal, siger Mette Frederiksen til DR.

Enden på den seneste uenighed blev, at man bad Straffelovrådet om at definere landsforræderi.

Det er endnu ikke sket, men justitsministeren vil nu presse på for et hurtigt svar.

Alligevel er Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, ikke helt tilfreds.

- Problemet er, at det vil være utrolig vanskeligt for myndighederne at rejse sigtelse også i sager om landsforræderi. Derfor skal der mere til.

- De blå partier foreslår derfor, at alene ophold i terrorzonerne skal være ulovligt, medmindre at man har et lovligt ærinde, siger Geertsen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip