Syrien truer med hævn efter israelske luftangreb

»Mindst 42 soldater er blevet dræbt i angrebene og 100 savnes stadig,« siger Rami Abdel Rahman fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til AFP.

Angrebet tidlig søndag morgen nær Damaskus var det andet israelske luftangreb på Syrien inden for 48 timer.

Fredag havde kampfly angrebet et våbendepot ved lufthavnen i hovedstaden.

En israelsk militærkilde siger, at angrebene var rettet mod iranske våben, der var på vej til den militante libanesiske Hezbollad-bevægelse.

Iran er sammen med Hezbollah den syriske præsident Bashar al-Assads trofaste allierede og Israels ærkefjender.

Carla Del Ponte fra FNs undersøgelseskommission mener, at oprørerne har brugt den dødbringende nervegas sarin i kampen mod styret, selv om en undersøgelseskommission ikke har fundet afgørende beviser på brugen af kemiske våben, og USA forholder sig »yderst skeptisk« til påstandene.

Nervegassen sanses ikke, da den hverken kan smages eller lugtes. Selv i små mængder kan den være dødelig, hvis den kommer i kontakt med huden eller indtages via luftvejene.

Den syriske regering, der anføres af præsident Bashar al-Assad, er tidligere blevet anklaget for at have brugt samme kemiske våben over for oprørerne, hvilket har ført til internationale fordømmelser og advarsler. USAs præsident Barack Obama har tidligere sagt, at det vil være at krydse en grænse at bruge kemiske våben. Indtil videre har lederen af verdens mest magtfulde militær dog afvist at gå ind i den to år gamle borgerkrig.

FN generalsekretær Ban Ki-moon advarede om enhver eskalering af konflikten, der har kostet mere end 70.000 mennesker livet i Syrien siden marts 2011.

BNB/AFP

 

Dagens Gossip