Syriens Venner enige om akut støtte til oprørere

Koalitionen har ifølge Reuters aftalt »akut at bidrage med al nødvendigt udstyr og materialer til oppositionen på jorden«. Støtten skal kanaliseres gennem en vestligt støttet militær oprørskommando.

Samtidig fordømmer Syriens Venner »soldater fra Iran og Irak samt Hizbollah-militsers intervention i Syrien« og kræver, at de straks trækker sig tilbage.

På mødet lørdag sagde Qatars premierminister også, at den eneste måde at løse borgerkrigen i Syrien er ved at bevæbne oprørerne.

»Det er nødvendigt for at opnå retfærdighed. Levering af våben til de oprørere, der kæmper mod præsident Bashar al-Assad, er i Syriens tilfælde den eneste måde at opnå fred på,« lød det fra premierminister Hamad bin Jassim al-Thani ifølge Reuters.

Opbakningen til oprørerne kommer, efter syriske regeringstropperne på det seneste har indtaget flere centrale kontrolposter og strategisk vigtige byer.

Yderligere bekræftede Den Frie Syriske Hær ifølge flere internationale medier fredag, at den har modtaget missiler fra »broderlige nationer« til at tilintetgøre tanks og neutralisere det syriske regimes kampfly.

For en uge siden besluttede USAs præsident, Barack Obama, at bevæbne moderate oprørere.

Syriens Venner består af blandt andre USA, europæiske og sunnimuslimske regeringer.

 

Dagens Gossip