Syrisk familiedrama: Bror sigtet for knivdrab på søster

Skrevet af admin

29/12/2014

Dagens topnyheder

En 24-årig mand stak natten til mandag sin storesøster ihjel med en kniv i en lejlighed i Horsens. Sådan lyder sigtelsen fra Sydøstjyllands Politi mod manden, der er anholdt.

Drabet skete i en lejlighed på Sønderbrogade i Horsens. Politiet modtog anmeldelsen 20 minutter over midnat.

Ved middagstid mandag blev den 24-årige fremstillet i et grundlovsforhør for lukkede døre, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Ifølge efterforskningsleder Carsten Thostrup er broren og søsteren del af en syrisk familie, og der var flere familiemedlemmer til stede, da drabet skete.

- Der har været familiemedlemmer i lejligheden og omkring lejligheden, og dem er vi nu i gang med at afhøre, fortæller Carsten Thostrup.

Politiet har endnu ingen oplysninger om motivet til drabet. Carsten Thostrup kan på nuværende tidspunkt heller ikke fortælle, om den 24-årige lillebror efter politiets vurdering er mentalt rask.

Anholdelsen af broren skete foran sygehuset i Horsens, hvor han var søgt hen efter drabet. Angiveligt søgte broren behandling for nogle snitlæsioner på hænderne.

- Om det er nogle, som er opstået i forbindelse med knivstikkeriet, eller om det er nogle, han har påført sig selv, ved vi ikke. Der er blevet foretaget en retsmedicinsk personundersøgelse af ham for blandt andet at klarlægge det, siger Carsten Thostrup.

- Han har forklaret noget, og andre har forklaret noget andet. Nu skal vi så forsøge at stykke det sammen, forklarer efterforskningslederen.

Retsmedicinerne skal også foretage undersøgelse af den dræbte kvinde. Hun skal blandt andet obduceres. Obduktionen vil blive gennemført tirsdag.

Ifølge TV Syd har den 24-årige ved begyndelsen af grundlovsforhøret ved Retten i Horsens erkendt, at han har dræbt sin søster. Dog mener han, at han handlede i nødværge.

/ritzau/