Syrisk oprørsgruppe fortrænger oprørsgruppe i blodig kamp

En syrisk oprørsgruppe har erobret en østlig forstad til Damaskus efter kampe mod en rivaliserende gruppe, som også kæmper imod præsident Bashar al-Assads styre, lyder det fra en observatørgruppe.

Krigere fra Islams Hær tørnede søndag sammen med medlemmer af Nationens Hær i forstaden Douma, meddeler Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som er baseret i Storbritannien.

Observatørgruppen baserer dens oplysninger på et netværk af kilder i det borgerkrigshærgede land.

Begge grupper er sunnimuslimske og kæmper for samme overordnede mål, og kampene skal formentlig derfor ses som en magtkamp om styrke og territorium.

Adskillige af gruppernes medlemmer skal være dræbt i kampene, og Islams hær har taget mange af de rivaliserende krigere som fanger.

Både Islams Hær og Nationens Hær har tidligere kæmpet imod syriske regeringssoldater om kontrollen med Douma, som ligger strategisk vigtigt på en af hovedvejene mellem Damaskus og Homs.

Krigen i Syrien har varet i snart fire år, og flere end 200.000 meldes dræbt, mens millioner af mennesker er drevet på flugt.

Den syriske regering sagde kort før nytår, at den er parat til at deltage i "forberedende konsultationer" i Moskva om mulige fredsforhandlinger med benblik på at få afsluttet borgerkrigen.

Tidligere forsøg på at indgå seriøse forhandlinger er strandet på oppositionens krav om, at Bashar al-Assad skal træde tilbage.

Det har præsidenten afvist med henvisning til, at alene det syriske folk skal bestemme, hvem der sidder på posten.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip