Syrisk stats-TV: Oprørere stod bag gasangreb

På statsligt TV beskyldes oprørerne for at stå bag angrebet, skriver AFP.

Regeringsstyrker har ifølge TV-kanalen fundet kemiske stoffer i en tunnel til Damaskusforstaden Jobar, hvor nogle oprørere har gemt sig.

»Heltemodige soldater har været inde i terroristernes tunneller og så kemiske stoffer der. I nogle tilfælde er soldaterne blevet kvalt, da de gik ind i Jobar,« siger en anonym kilde ifølge Reuters.

Ifølge TV-stationen er der ambulancer på vej til Jobar for at hjælpe dem, der er ved at blive kvalt, og en hærenhed står parat til at storme forstaden, hvor oprørerne har base.

De syriske oprørere beskylder præsident Bashar al-Assads styrker for at stå bag nervegasangrebet, som tidligt onsdag har dræbt mellem 500 og 1.000 personer, heraf en del børn. Den udlægning møder bred opbakning i Vesten, mens Syriens allierede Iran hævder, at det er oprørerne, som står bag.

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, siger lørdag, at der er klare indikationer på, at styret har indledt det dødbringende angreb.

»Alle informationer til vores disposition indikerer, at der har været en kemisk massakre nær Damaskus, og at Bashar al-Assads regime er ansvarlig,« siger han ifølge AFP.

FNs vicegeneralsekretær, Angela Kane, er lørdag ankommet til den syriske hovedstad for at drøfte, om FNs inspektører kan få adgang til de områder, hvor det formodede angreb med kemiske våben har fundet sted.

 

Dagens Gossip