Syriske flygtninge mangler nødhjælp

19/04/2013 03:40

BNB

Nyheder
»Behovet for nødhjælp er enormt. Forleden dag rundede vi flygtningebarn nummer én million uden for Syriens grænser. Behovene er så store, at selvom vi (UNICEF, red.) nu har sendt små 100 ton af sted, så rækker det alene til cirka 20.000 børn, der både fysisk og psykisk er svækkede,« siger UNICEF Danmarks generalsekretær, Steen M. Andersen.Ifølge UNICEF forventes antallet af flygtninge at nå ti millioner mennesker ud af en befolkning på 22 millioner, inden året er omme. Det vil ifølge Steen M. Andersen betyde, at UNICEF på verdensplan kommer til at mangle en milliard dollar, cirka 5,5 milliarder kroner, for at kunne gennemføre den nødhjælp til de Syriske krigsofre, der allerede for måneder siden, blev listet øverst på UNICEFs nødhjælpsliste.»Faktum er, at vi ikke har alle de penge, vi skal bruge for at hjælpe, så i det omfang, det er muligt, må vi tage pengene fra andre nødhjælps- eller andre langsigtede udviklingsprogrammer,« siger Steen M. Andersen.Nødpakken, der mandag ankom til lejren for syriske flygtninge i Irak, indeholder blandt andet vandtanke, sanitetsudstyr og skolebøger.»Flygtningene bor under meget primitive forhold i telte, hvor der er meget varmt og meget støv. Og hvor der er problemer med dårlig hygiejne og sanitet, som kan medføre noget så banalt som mæslinger og diarré,« siger Steen M. Andersen.UNICEF understreger, at de penge, som folk har doneret til specifikke nødhjælpsprojekter, ikke kommer til at gå til ofrene fra Syrien-konflikten.

Mest læste i dag

»Behovet for nødhjælp er enormt. Forleden dag rundede vi flygtningebarn nummer én million uden for Syriens grænser. Behovene er så store, at selvom vi (UNICEF, red.) nu har sendt små 100 ton af sted, så rækker det alene til cirka 20.000 børn, der både fysisk og psykisk er svækkede,« siger UNICEF Danmarks generalsekretær, Steen M. Andersen.

Ifølge UNICEF forventes antallet af flygtninge at nå ti millioner mennesker ud af en befolkning på 22 millioner, inden året er omme. Det vil ifølge Steen M. Andersen betyde, at UNICEF på verdensplan kommer til at mangle en milliard dollar, cirka 5,5 milliarder kroner, for at kunne gennemføre den nødhjælp til de Syriske krigsofre, der allerede for måneder siden, blev listet øverst på UNICEFs nødhjælpsliste.

»Faktum er, at vi ikke har alle de penge, vi skal bruge for at hjælpe, så i det omfang, det er muligt, må vi tage pengene fra andre nødhjælps- eller andre langsigtede udviklingsprogrammer,« siger Steen M. Andersen.

Nødpakken, der mandag ankom til lejren for syriske flygtninge i Irak, indeholder blandt andet vandtanke, sanitetsudstyr og skolebøger.

»Flygtningene bor under meget primitive forhold i telte, hvor der er meget varmt og meget støv. Og hvor der er problemer med dårlig hygiejne og sanitet, som kan medføre noget så banalt som mæslinger og diarré,« siger Steen M. Andersen.

UNICEF understreger, at de penge, som folk har doneret til specifikke nødhjælpsprojekter, ikke kommer til at gå til ofrene fra Syrien-konflikten.