Syv-årig betaler sin bedste vens dyre operation

De to syv-årige drenge, Quinn Callander og Brayden Grozdanich, har været bedste venner lige siden de mødte hinanden i den canadiske børnehaveklasse.

Hver gang, Quinn kommer ind i rummet, lyser Brayden op og udtrykker et hvin af glæde.

Brayden Grozdanich lider af spastisk lammelse, hvilket påvirker hans muskler og bevægelighed. Hver gang, han vokser, strammer hans muskler sig sammen, så selv den simpleste opgave bliver en udfordring for den syv-årige canadier, som ofte bliver meget frustreret over sin hæmmende sygdom.

I New Jersey kan lægerne lave et indgreb, der kan hjælpe Brayden Grozdanich af med en stor del af besværet. Men det vil komme til at koste familien omkring 77.000 kroner at få foretaget.

Så den spastisk lammede drengs forældre var på vej i banken for at tage et lån til rejsen og den dyre operation, da hans jævnaldrende kammerat pludselig trådte i uventet karakter.

Det skriver CTV News.

- Efter jeg havde set en af hans fysioterapi-dimser, og jeg kunne se, hvor svært det var for ham, spurgte jeg min mor, om jeg måtte bygge en lemonade-stand for at samle penge ind, siger lille Quinn Callander til CTV News.

Så det gjorde han, og folk var vilde med både lemonaden og det gode, renhjertede formål, den var brygget til. Flere betalte over 100 kroner for et glas lemonade.

Ud over lemonade-boden har Quinn Callanders mor hjulpet med at starte en online-indsamling, som netop har rundet 53000 canadiske dollars, svarende til omkring 270.000 kroner, der allesammen skal gå til Brayden Grozdanichs helbred.

Den spastisk lammede drengs forældre er mildest talt imponerede over deres søns kammerat. Selv glæder Brayden Grozdanich sig til at få sin operation, som er skemasat i New Jersey i august.

- Det vil gøre, at jeg kommer til at gå bedre, siger han spændt til CTV News.

Se et indslag om de to skønne drenge, her:

 

Dagens Gossip