Syv børn dræbt i selvmordsangreb på konsulat

Selvmordsbombere angreb lørdag det indiske konsulat i Jalalabad i det østlige Afghanistan. I alt ni civile blev dræbt, heraf syv børn der befandt sig i en moské i nærheden, da en bil fyldt med sprængstof eksploderede.

En talsmand for Taliban nægter, at den militante bevægelse står bag angrebet, der fandt sted uden for konsulatet og efterlod moskéen, private hjem og forretninger i ruiner.

- En bil med sprængstoffer ramte en afspærring nær konsulatet og detonerede. Der var tre selvmordsbombemænd i bilen, fortæller talsmand for Nangarhar-provinsen, hvor Jalalabad er hovedstad, Ahmadzia Abdulzai.

Politiet bekræfter, at konsulatet var målet for angrebet, der skabte et stort bombekrater i vejen. Mindst 21 blev såret.

En talsmand for det indiske udenrigsministerium siger, at ingen diplomater blev såret i eksplosionen, der er det første større angreb i Afghanistan, siden den muslimske højtid ramadanen begyndte 10. juli.

Indien, der har støttet Afghanistan med milliarder af kroner i udviklingsbistand siden Talibans fald i 2001, har tidligere været mål for angreb i det krigshærgede land.

I 2008 blev 60 personer dræbt, da en bilbombe eksploderede ved den indiske ambassade i Kabul.

Analytikere peger på risikoen for en stedfortræder-krig i Afghanistan mellem Indien og ærkerivalen Pakistan. Mens Indien støtter Kabuls regering, mener mange, at Pakistan i det skjulte støtter Taliban-oprørerne.

Pakistan nægter, at landet skulle støtte militante, og siger at landet kæmper mod ekstremister. Indien mener på den anden side, at Pakistan langt fra gør nok for at komme militante islamister til livs.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip