Syv ud af 10 kommuner vil fyre

Syv ud af 10 kommuner vil skille sig af med medarbejdere næste år.

Det viser en rundspørge, som hovedorganisationen FTF har lavet blandt landets borgmestre.

54 af landets 98 kommuner har enten lige vedtaget budgettet eller er tæt på at gøre det. Og meldingen er stort set den samme. Der er færre penge i budgettet i 2013 end i år. For eksempel i Hjørring, fortæller borgmester Arne Boelt (S) i en pressemeddelelse.

- Der mangler mange penge i kassen, siger han og fortsætter:

- Vi er i gang med at omprioritere inden for børne-, skole- og ældreområdet. Vi nedlægger blandt andet et plejecenter. På det administrative område alene kan vi se frem til en personalereduktion på 10-11 procent, siger han.

69 procent af borgmestrene i undersøgelsen vurderer, at de stramme budgetter vil betyde færre medarbejdere næste år. Det svarer til 37 ud af de 54 kommuner, som har svaret. 10 af kommunerne svarer nej til, at de skal af med medarbejdere, mens de sidste syv svarer "ved ikke."

Ifølge undersøgelsen fordeler fyringer og færre medarbejdere sig over hele landet.

Det er både store og små kommuner, der må skære i antallet af ansatte.

Hos FTF, der er hovedorganisation for 450.000 medlemmer fordelt på 78 forbund, frygter formand Bente Sorgenfrey, at fyringsrunder og medarbejderreduktioner vil betyde et stærkt øget pres på de tilbageværende medarbejdere.

- Vi ved, at høje krav og ringe mulighed for at leve op til dem kan ende med sygemeldinger. Det bliver politikerne nødt til at tage seriøst. Især når økonomien er presset, siger Bente Sorgenfrey.

Hun henstiller samtidigt til, at politikerne melder klart ud om, hvad spareplanerne betyder.

- Borgerne har krav på at vide, hvad de kan forvente. Det må politikerne sige klart. Det handler også om at beskytte medarbejderne mod urealistiske forventninger, siger Bente Sorgenfrey.

 

Dagens Gossip