Syv unge skal i fængsel for at afpresse og tæve 17-årig

Den 17-årige blev udsat for den hårdhændede behandling 15. marts 2013.

Dommen faldt i går i Retten i Næstved.

De syv unge holdt ham indespærret i en lejlighed i Slagelse, hvor de blandt andet slog ham i ansigtet, slukkede cigaretter i hans ører, kastede salt og peber i hans ansigt og holdt en ledning stramt mod hans hals, alt sammen fordi den 17-årige skyldte en af dem penge.

De tvang ham også til at stjæle fra butikker for at betale sin gæld. Da han kom tomhændet tilbage, fik han blot flere tæv.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Mens han var fanget i lejligheden, ringede den 17-årige til sin bror og bad ham om at mødes med hans plageånde på Slagelse station og betale dem. Broderen tilkaldte dog politiet, der anholdte de syv på stationen.

De syv unge blev hver især blevet idømt mellem fire måneder og halvandet års fængsel. Den længste straf gik til en 19-årig mand, der også blev kendt skyldig i at overtræde våbenloven. Han har tidligere fået en betinget dom, som han nu skal afsone.

- Jeg er tilfreds med dommen. De er i hovedtræk blevet fundet skyldige i de forbrydelser, de var tiltalt for, og fordi jeg er af den opfattelse, at retten ved strafudmålingen har sendt et signal til de unge om, at det, de har begået, er rigtigt alvorligt, siger anklagerfuldmægtig Safia Razvi i en pressemeddelelse.

 

Dagens Gossip