Tabt Brøndby-profil: Derfor valgte jeg FC Nordsjælland

Jens Stryger Larsen skifter Brøndby IF ud med FC Nordsjælland. Det blev bekræftet tirsdag ved middagstid.

Skiftet er gået hurtigt. FC Nordsjælland kom ind fra højre, men Jens Stryger Larsen kunne hurtigt mærke en fælles hjertebanken for projektet i Farum.

- Det er gået rigtig stærkt. FCN kom først på banen her forleden, men jeg har haft nogle gode snakke med dem og er blevet overbevist om, at det er rigtigt for mig at fortsætte karrieren i FC Nordsjælland. Jeg mener, at jeg her vil komme op på et højere trænings- og kampniveau i forhold til udlandet, hvor der var risiko for, at jeg kunne sidde på bænken og stagnere min udvikling, og det har været rigtig, rigtig vigtigt for mig, siger Jens Stryger Larsen.

Den alsidige, unge fodboldspiller har dog haft et lille tjørn siddende i hjertet i forbindelse med sit skifte. For nu blev det definitivt et farvel til hjerteklubben, Brøndby IF. I hvert fald i denne omgang.

- Det har været rigtigt svært. Jeg kommer til at savne Brøndbys fans helt vildt. De har altid givet mig enorm opbakning og støtte. De er et fantastisk hjemmepublikum. Men det var på tide for mig at prøve noget nyt for at udvikle mig, fortæller Jens Stryger Larsen og uddyber:

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at det har været en turbulent tid i Brøndby for mig, og jeg håber virkelig, de kommer ind i en periode med mere kontinuitet og sammenhæng. For mig var det ikke et spørgsmål om at vælge Brøndby fra, men at vælge Brøndby til.

Jens Stryger Larsen var én af mange spillere i Brøndby, hvis kontrakt udløb i slutningen af juni. Klubben forsøgte at forlænge aftalen, men man blev aldrig enig om en ny kontrakt, selv om han stadig holdt døren åben for Brøndby indtil det sidste.

Efterfølgende var der følere ud fra klubber i Holland, Spanien og Tyskland, og drengedrømmen om at spille i udlandet kom nær. Men da FC Nordsjælland tilbød sig og kunne garantere muligheden for at spille europæisk fodbold i den kommende sæson, slog han til.- Det har også været vigtigt, at FC Nordsjælland har haft de europæiske kampe at spille ind med. Det bliver også et vigtigt skridt i min udvikling at komme til at spille europæisk. Det er vigtigt, for jeg drømmer også om at komme tættere på A-landsholdet, og der ved jeg, at de europæiske kampe er vigtige, fortæller Jens Stryger Larsen, der nu glæder sig til at komme i gang igen.

- FC Nordsjællands trup er af så god kvalitet, og den daglige træning er på højt niveau, og det bliver vigtigt for en ung spiller som mig. Der har været andre muligheder for mig i udlandet og også her hjemme. Men jeg har valgt den mulighed, der giver mig de største daglige udfordringer, og det ser jeg meget frem til.

22-årige Jens Stryger Larsen har fået en aftale med Farum-klubben gældende for de kommende tre sæsoner.

 

Dagens Gossip