Tænketanken Cepos roser Thornings reform-planer

Det er en god udmelding fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at 2013 kommer til at stå i reformernes tegn.

Det mener Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i den liberale tænketank Cepos.

Husk at tilmelde dig vores nye side om dagpenge på Facebook - klik her

Ifølge Cepos er reformer, der øger arbejdsudbuddet en væsentlig nøgle til at løfte Danmarks strukturelle velstand.

- Thorning nævner reformer af kontanthjælp og SU. Her er bestemt et reformpotentiale, men det er svært at se, at disse reformer giver mere end 10.000 ekstra i arbejde. Og det er slet ikke nok til at nå målsætningen om 55.000 flere i arbejde, mener han.

Ifølge Mads Lundby bliver det svært at komme uden om reformer, der virkelig batter noget, hvis regeringen skal nå sin egen målsætning.

- Her tænker jeg på en reduktion i dagpengeperioden fra to til et år, en total afvikling af efterlønnen eller højere pensionsalder, siger Mads Lundby Hansen.

I et interview med Jyllands-Posten onsdag fastholder Helle Thorning-Schmidt, at regeringens økonomiske kurs er den rigtige, og at der skal gennemføres reformer af velfærden og hele den offentlige sektor.

- Nogle har haft det billede, at nu reformerede vi lige i 2012, og så var det overstået. Men sådan er det ikke, siger Helle Thorning-Schmidt i et interview i avisen op til sin nytårstale 1. januar.

Hovedbudskabet i nytårstalen vil være, at danskerne skal vænne sig til en ny økonomisk virkelighed, som kræver konstante reformer og forandringer. Det skal være med til at skabe job og sikre flere hænder på arbejdsmarkedet.

- Uden reformer kommer Danmark ifølge OECD de næste par årtier til at få en de laveste økonomiske vækstrater blandt 34 OECD-lande, siger Mads Lundby.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip