Taget kollapser på Nairobis indkøbscenter

En del af taget på indkøbscentret Westgate i Nairobi, Kenyas hovedstad, er kollapset.

Det siger brandfolk ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Det er ikke helt klart, hvad der er sket, men mandag sagde sikkerhedskilder, at militæret havde sprængt sig ind i Westgate gennem blandt andet taget.

Sikkerhedskilder siger til AFP, at det er en del af taget på parkeringsområdet, som er kollapset. Årsagen kan også være, siger kilderne, at der udbrød brand i dette område mandag under skudkampe.

Det er fjerde dag i træk, at det blodige drama i centret udspiller sig.

Myndighederne siger, at 62 mennesker er dræbt siden i lørdags, da et sted mellem 10 og 15 terrorister indledte en skudmassakre i indkøbscentret.

Vidner siger, at terroristerne bad muslimer om at komme væk, så de kunne redde livet, mens resten skulle skydes.

Senest siger de kenyanske myndigheder, at tre af de 11 soldater, der er såret under skudkampe med terroristerne, er døde af deres sår.

Tidligere tirsdag rapporterede kenyansk tv, at seks terrorister er dræbt, men der var ingen kilde på oplysningerne.

Myndighederne siger også, at de har kontrol med alle etager i indkøbscentret, men at der er terrorister i lommer rundt omkring.

Terroristerne er på øverste etage, sagde en kilde tidligere, men de fleste oplysninger om krisen er løse og ubekræftede.

Myndighederne siger også, at der ikke er flere gidsler på centret, men samtidig melder terrorgruppen al-Shabaab i Somalia, at terroristerne stadig holder gidsler.

Al-Shabaab har taget skylden for aktionen, der skal være hævn for, at Kenya deltager i en afrikansk styrke, som bekæmper al-Shabaab i Somalia.

 

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip