Tagfirma skal betale 500.000 efter lønsnyd

Det vestjyske byggefirma DK Tagentreprise skal betale 500.000 kroner, efter at firmaet i et år har snydt ni polske tømrere for løn. Tre polske 3F-medlemmer og seks andre ansatte har renoveret boligblokke på Ivar Huitsfeldts Vej i Odense. Her har de fået, hvad der svarer til 80 kroner i timen, forklarer Palle Bisgaard, forhandlingssekretær i 3F, til Fagbladet 3F.

- Det er en opsigtsvækkende sag. Normalt dækker de danske firmaer sig ind med en udenlandsk underentreprenør. Men her er der tale om et dansk firma, der underbetaler sine ansatte gennem et år, siger Palle Bisgaard.

Skrappere regler mod lønsnyd
Sagen er afgjort i en faglig voldgift mellem 3F og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri. Det er første gang, at overenskomsternes nye skrappere regler mod løndumping er havnet i en voldgift. Afgørelsen slår fast, at der nu gælder omvendt bevisbyrde i sager om løndumping. Nu er det virksomhederne i Dansk Byggeri, der skal bevise, at de har betalt løn, som de skulle.

- Det sikrer, at man ikke kan slippe af sted med at underbetale sine folk, siger Palle Bisgaard.

De polske ansatte har fået 115 kroner i timen, men kun for 25 timer om ugen, selvom de var ansat til 37 timer. Direktør Lone Frederiksmose afviser trods forliget, at hun har underbetalt sine ansatte.

- Jeg føler mig uretfærdigt behandlet. De har fået løn for de timer, de har arbejdet, forklarer Lone Frederiksmose.
Hun mener, de polske tømrere har haft fri hver tredje uge. Det er derfor, hun ikke har betalt løn for de 37 timer om ugen, som de var ansat til. Det kunne DK Tagentreprise dog ikke bevise, afgjorde formanden for forligsinstitutionen og tidligere højesteretsdommer Asbjørn Jensen i sagen.

- De har fået lov at rejse hjem, når de ville, det har jeg ikke blandet mig i. Men jeg har ikke kunnet bevise, at de været på ferie, siger Lone Frederiksmose.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip