Taiwan: Redningsfolk håber fortsat at finde savnede

Redningsfolk i Taiwan har torsdag ikke opgivet håbet om at finde 12 mennesker, der savnes et døgn efter, at et passagerfly fra TransAsia styrtede ned i en flod i hovedstaden Taipei. 31 er foreløbig meldt dræbt.

Der var 58 passagerer og besætningsmedlemmer om bord i flyet, der strøg tæt hen over hustage, inden det krængede voldsomt og hamrede ned i floden godt to minutter efter, det var lettet fra Taipeis lufthavn.

- Vi har ikke fundet overlevende eller døde blandt de 12, som savnes, men vil ikke give op. Vi vil fortsætte eftersøgningen, siger en repræsentant for Taipeis brandvæsen.

15 overlevede på mirakuløs vis styrtet, heriblandt tre kinesiske turister. Men andre 16 kinesere er blandt de døde.

Piloten og andenpiloten er blandt d døde. TransAsia oplyser, at den 42-årige pilot Liao Chien-tsung var erfaren med 4916 flytimer bag sig, og at propelflyet med to motorer af typen ATR 72-600 var næsten nyt.

Taiwanske medier rapporterer torsdag, at Liao formentlig desperat forsøgte at styre sit dødsdømte fly mellem højhuse tæt på Taipeis lufthavn, inden det styrtede i floden. Flere bilister filmede styrtet på tæt hold, og billederne vil formentlig gøre det lettere at fastslå, hvad der gik galt.

Der gættes umiddelbart på, at brændstoftilførslen til flyets motorer har svigtet.

Et taiwanesisk ægtepar og deres barn reddede formentlig livet, fordi de kort inden start bad om at blive flyttet fra deres sæder i venstre side, efter faderen havde hørt en underlig lyd fra vingen, skriver en lokal avis.

- Han følte sig ikke godt tilpas efter at have hørt støjen, fortæller avisen uden at uddybe, hvad det handlede om.

Efter flyet var styrtet, fandt forældrene deres søn flydende livløs i vandet.

- Han så sin søn i vandet med et ansigt, der var ved at miste farve og læber, der blev blå, lyder beretningen. Faderen gik straks i gang med at give ham kunstigt åndedræt og fik igen liv i barnet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip