Taleban angreb pakistansk fængsel med granater

Gerningsmændene angreb fængslet med granater, raketter og maskingeværer. Blandt de indsatte i fængslet, som ligger i byen Dera Ismail Khan, tæller hundredvis af medlemmer af Taleban og andre militante, oplyser pakistansk politi ifølge Reuters.

Kampe i området omkring fængslet fortsatte natten til tirsdag, og sikkerhedsstyrker har indført udgangsforbud i Dera Ismail Khan, der ligger omkring 320 kilometer vest for Pakistans næststørste by, Lahore.

Den pakistanske gren af Taleban sendte 100 soldater og syv selvmordsbombere på en mission for at befri nogle af deres øverste ledere, siger talsmand for Taleban Shahidullah Shahid til Reuters. Ifølge ham er omkring 300 fanger undsluppet fra fængslet, en påstand, der dog ikke umiddelbart kan verificeres. Kilder i lokale myndigheder bekræfter dog over for Reuters, at snesevis af fanger er undsluppet.

Fængslet huser omkring 5.000 fanger. Omkring 250 af dem er pakistanske Taleban-medlemmer og medlemmer af militante grupperinger.

Ifølge Khalid Abbas, der er chef for fængslerne i provinsen, blev angrebet mod fængslet gennemmført af op til 40 bevæbnede mænd iført politiuniformer, der først ødelagde fængslets elforsyning og derefter detonerede sprænganordninger, der ødelagde ydervæggene.

»Det er helt mørkt derinde. Vi ved ikke, hvad der foregår, men der kæmpes,« sagde han efter angrebet til Reuters.

De bevæbnede mænd indtog også et nærliggende hus og hospital, og holdt beboerne som gidsler, mens de skød på politiet fra hustage, skriver Reuters.

Antallet af dræbte var natten til tirsdag endnu uklart, da kampene fortsat var i gang. Politiet oplyser, at de har bedt om militære forstærkninger.

Militante grupper i Pakistan har tidligere lanceret succesfulde angreb på fængsler, og sidste år slap knap 400 fanger fri, da Taleban angreb et fængsel i den nordlige by Bannu.

 

Dagens Gossip