Talebans 14-årige offer flyves til udlandet

Den 14-årige pakistanske skolepige, der for knap en uge siden blev skudt ned af Taliban for at presse på for pigers ret til uddannelse, er på vej til Storbritannien for at blive behandlet der.

Nedskydningen af Malala Yousufzai har ført til fordømmelse både internationalt og i Pakistan, og det vil kræve en længere behandling for hende at komme sig fuldstændigt såvel fysisk som psykisk, oplyser en militærtalsmand.

Et ambulancefly, der er stillet til rådighed af De Forenede Arabiske Emirater, er ifølge talsmanden lettet fra Islamabad og nu på vej til Storbritannien.

- Gruppen af læger, der har behandlet Malala, anbefalede, at hun blev flyttet til et britisk center, som har kapaciteten til at yde en integreret behandling af børn, der har fået alvorlige og livstruende skader, siger talsmanden.

Den 14-årige pige er blevet behandlet på Pakistans bedste militærhospital i Rawalpindi, der er hovedstaden Islamabads tvillingeby. Her slukkede lægerne søndag i kort tid for respiratoren, hun ligger i, og det med et godt resultat.

Malala er med sin talibankritiske blog på BBC blevet et markant symbol på modstanden mod pakistansk Talibans anstrengelser for at ødelægge pigers mulighed for at tage en uddannelse.

De pakistanske myndigheder har udlovet en dusør svarende til 600.000 kroner for pågribelse af gerningsmændene, som skød pigen i hovedet, da hun tirsdag var på vej i skole i en bus.

I Pakistan har der været holdt nogle demonstrationer til fordel for børneaktivisten, men regeringsmyndighederne har afstået fra officielt at kritisere og navngive Taliban for angrebet. Det kaldes af kritikere en manglende vilje til at gøre op med ekstremisme.

Modstandere af Pakistans regering og militær siger, at nedskydningen bare er endnu et bevis på statens manglende evne til at tackle yderliggående militante.

/Reuters

 

 

Dagens Gossip