Tandlægens regning skræmmer unge

Det fremgår af en helt ny undersøgelse, som CEM Institute/Voxmeter har gennemført. Og ifølge undersøgelsen er prisen for en tur i tandlægestolen netop den primære årsag til, at næsten hver femte af de unge pjækker. De fleste unge synes, det er for dyrt, eller at de simpelthen ikke har råd.

Men sparsommelighed og lommesmerter kan blive dyrt i den sidste ende ifølge formand for tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg:

»To tredjedele af de unge har begyndende huller i varierende grad. Disse kan forsegles. Eller man kan lære de unge, at der er masser af ting, som de selv kan gøre, for at de begyndende huller ikke udvikler sig til tænder, der skal bores i. Begge dele er langt billigere i længden for den enkelte og for samfundet,« forklarer han.

Men at ingen af de unge, som er mellem 18 og 25 år, angiver tandlægeskræk som grund til, at de holder sig væk, kommer bag på Freddie Sloth-Lisbjerg:

»Det forbavser mig meget. Men jeg tror, det skyldes, at det pædagogiske og psykologiske arbejde i børne- og ungdomstandplejen har haft en effekt, for det er da utroligt godt for fremtidens tandsundhed, at der er kommet en hel generation, som ikke mere er bange,« siger han.BNB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip