Tandlægeregningen skal betale for kriminelle

Danskerne kan komme til at betale mere for at gå til tandlæge, så der bliver råd til 200 nye fængselspladser.

Regeringen lægger nemlig op til at finansiere en stor del af sit udspil til en aftale om kriminalforsorg ved at skære i det offentlige tilskud til danskernes almindelige tandlægebesøg, erfarer Ritzau.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil regeringen hente 180 millioner kroner årligt på at skære i det offentlige tilskud.

Over aftalens fireårige periode vil det være med til at finansiere 720 millioner kroner af regeringens samlede udspil, der i alt vil koste 1,75 milliarder kroner.

I dag giver det gule sundhedskort danskerne ret til tilskud til en række af de mest almindelige tandlægebehandlinger. Det drejer sig blandt andet om rutinemæssige undersøgelser, tandrensninger og røntgenbilleder.

Men det er dette tilskud, som regeringen nu foreslår at skære i for at finansiere aftalen, der skal bekæmpe problemerne med overfyldte fængsler og tage kampen op mod uregerlige rockere og narko i fængslerne.

Det skal ifølge regeringen blandt andet ske gennem flere narkohunde og indkøb af håndholdte detektorer til at finde ulovlige mobiltelefoner.

Til gengæld vil regeringen ifølge Ritzaus oplysninger ikke røre ved det offentlige tilskud til danskere, der får konstateret alvorlige lidelser som paradentose, der kræver dyr tandlægebehandling.

Lørdag forhandler regeringen i Justitsministeriet med Enhedslisten og de borgerlige partier om at få aftalen på plads. Og det er netop finansieringen, der skiller parterne fra at indgå en aftale.

Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative kræver, at regeringen finder en del af finansieringen af aftalen ved at sørge for, at flere udenlandske kriminelle bliver sendt hjem til afsoning i deres hjemlande.

De borgerlige partier mener, at justitsminister Morten Bødskov (S) bør lade sig inspirere at Norge, hvor sidste år lykkedes at sende 52 udenlandske fanger hjem, mens det i Danmark kun lykkes at frigøre to fængselspladser ved sende udenlandske kriminelle hjem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip