Taxachauffør fængslet for at røve sexarbejder

Der er begrundet mistanke mod en 38-årig taxachauffør for, at han i et forladt industriområde i København truede en kvinde med en kniv og snuppede hendes mobiltelefon.

Det mener dommer Lisbeth Christensen i Københavns Dommervagt, og derfor er manden onsdag blevet varetægtsfængslet i 13 dage.

Om manden også er skyldig i voldtægt, som sigtelsen lyder på, finder dommeren imidlertid ikke tilstrækkelige beviser for. Dna-undersøgelser skal nu klarlægge, om denne del af sigtelsen holder.

Den 38-årige mand nægter sig skyldig i voldtægt. I retten forklarede han, at han samlede en prostitueret op og kørte ud til Tømmergravsgade 25 bag Fisketorvet.

Kvinden ønskede penge først, og den 38-årige gav hende 300 kroner i 100-krone-sedler ifølge egen forklaring.

Kvinden havde sagt, at de 300 kroner kun var for oralsex. Den nu fængslede ønskede pengene tilbage og forsøgte ifølge forklaringen at tage pengene fra kvindens lomme, hvilket ikke lykkedes.

Den 38-årige tog derefter ifølge egen forklaring en bidetang fra taxaens bagagerum og holdt den truende op mod kvinden og bad igen om sine penge. Han kørte derefter fra stedet.

Politiet anholdt dog manden, da kvinden havde anmeldt ham for voldtægt. Politiet kunne opspore ham, fordi kvinden havde taget taxachaufførens dankortterminal.

Manden blev varetægtsfængslet, fordi dommeren mente, at der var en risiko for, at han ville forsøge at stikke en kæp i hjulet på efterforskningen, hvis han var på fri fod.

Dommeren fandt på nuværende tidspunkt ikke grundlag for at fængsle for voldtægt, men afventer dna-erklæring for en eventuel styrkelse af voldtægtsforholdet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip