Taxachauffører slår Wall Street i investering

Således er værdien på de såkaldte taxamedaljoner, der er den juridiske ret til at køre taxa i New York City, steget med 49 pct. til rekordhøje 1.300 dollar. I samme periode har eksempelvis det ledende indeks Standard & Poor’s 500 givet 21 pct. i afkast. Det skriver LA Times.

Den forøgede værdi kommer takket være teknologiske fremskridt, der har gjort det lettere at finde og betale for en taxatur, siger Nicholas Colas, chefmarkedstrateg i ConvergEx Group, ifølge avisen.

»Hvad jeg finder mest interessante ved denne udvikling er, at teknologien - kreditkort og smartphone apps - har bidraget til at øge værdien snarere end dens sædvanlige rolle som forstyrrende element,« lyder det fra strategen med henvisning til, at teknologi har ry for at udhule industrier, hvilket ofte resulterer i lavere beskæftigelse og løn.

Blandt andet nyder chaufførerne godt af kreditkortlæsere, der ifølge statistikken giver flere drikkepenge, gennemsnitligt 20 pct., mens kontantbetalende gennemsnitligt giver 10 pct. Det forventes, at smartphone apps, der oplyser kunder om nærmeste taxa, vil give en lignende positiv effekt.

Prisen holdes desuden oppe af, at der kun udstedes et vis antal taxamedaljoner - i øjeblikket er der 13.336. Taxamedaljonerne er lovpligtige for at kunne køre taxa i New York City, og derfor kan nytilkomne ikke blot starte med at køre taxa uden videre.

 

Dagens Gossip