TDC siger farvel til YouSee-direktør

En større oprydning er i gang hos telegiganten TDC, der nu nedlægger guldægget YouSee som selvstændig forretning. Navnet fortsætter dog.

TDCs topchef, Carsten Dilling, fortsætter med at skære ned på antallet af forskellige TDC-varemærker ved nu at lægge YouSee ind under TDCs privatkundeforretning. Det betyder samtidig et farvel til YouSees - og tidligere TDC Kabel-TVs - mangeårige topchef, Niels Breining, der ifølge TDC »har valgt at fratræde«. Han skal fremover »fokusere på bestyrelsesarbejde« og løse konsulentopgaver for blandt andet TDC.

Ændringerne gælder fra 1. juli 2013.

»For at nå i mål med de høje ambitioner og fremtidssikre koncernen sætter vi nu de bedste folk sammen på tværs af koncernen. Både når det gælder udvikling, IT, netværksstrategi og vores tilgang til markedet,« siger topchef Carsten Dilling i en udtalelse.

YouSee er med 1,2 millioner kundeforhold Danmarks største kabel-TV-selskab.

Et brud med strategien

Det bliver i stedet svenskfødte Anders Jensen, som indtil nu har stået i spidsen for TDCs privatforretning, som udvider sit ansvar betragteligt ved at få hele YouSee under sig. Dermed samles alle TDCs privataktiviteter under én hat. Det har været en stor kilde til forvirring, at man som TDC-kunde kunne få nogle tilbud hos selve TDC og andre hos YouSee.

Planerne er et brud med den strategi, som TDCs ledelse, herunder YouSee-direktør Niels Breining fremlagde i London i efteråret, hvor TDC annoncerede, at der fremover skulle satses på to heste: Premium-varemærket TDC og det mere folkelige YouSee, der fik Onfone ind under sig og herefter skulle satse mere på pakkeløsninger og krydssalg til de mange tusinde YouSee-kunder. Siden har YouSee valgt at lancere Netflix-konkurrenten YouBio, der - ifølge den nu afgående direktør, Niels Breining, fortsat har som ambition at score halvdelen af alle danske streamingkunder.

Flere tidligere omflytninger

Med sammenlægningen bliver Anders Jensen også øverste ansvarlige for mobilrebellen Onfone, der dog foreløbig fortsætter under YouSees varemærke.

Det overraskende skridt kommer i forlængelse af en række andre sammenlægninger, som har stået på hos TDC den senere tid. Dels er mobilselskabet M1 blevet lukket og lagt sammen med bredbåndsselskabet Fullrate, og seneste valgte TDC at kvæle det lille mobilselskab Heymobile, der blev søsat for blot et år siden.

TDC er Danmarks største teleselskab både på fastnettelefoni, mobiltelefoni, kabel-TV og internetforbindelser.

 

Dagens Gossip