TDC søger international partner

»Vi kunne ønske os konsolidering i den nordiske telesektor. Det er noget jeg ikke kan tage initiativ til, men det ville være spændende, hvis vi fik nogle færre og større spillere,« siger Carsten Dilling, TDCs topchef til Børsen mandag.

Det kan både være et konsolideringsmæssigt partnerskab eller et løbende, lægger topchefen vægt på. TDC har søgt at blive broen til Norden gennem de partnerskaber selskabet har med AT&T, Verizon, Vodafone og British Telecom.

Topchefens ideer har fået ørerne på stilke i Sydbank, hvor TDC-analytiker Morten Imsgaard kalder topchefens synspunkt for spændende.

»Det er et meget spændende synspunkt, Carsten Dilling kommer med. Han siger jo reelt, at TDC er parat til at indgå i en konsolidering, men at de selv har svært ved at tage initiativet,« siger Morten Imsgaard til Børsen.

TDC har siden 2006 og til i år været ejet af fem kapitalfonde. Men siden TDC er blevet solgt tilbage til aktiemarkedet, er TDC reelt til salg hver dag, siger Morten Imsgaard, så ved at gøre TDC klar til et større partnerskab, får topchefen varetaget både TDC og aktionærernes interesse.

For der foregår en slags oprydning i den europæiske telebranche. 3 har købt Orange i Østrig og er i gang med et opkøb af O2 i England, og i den udvikling vil TDC markere sig, siger John Strand, direktør for firmaet Strand Consult, som analyserer telebranchen.

»Man man skal huske, at TDCs tidligere ejere, de fem kapitalfonde, har været rundt overalt for at forsøge at sælge deres aktier i TDC. Uden held,« siger John Strand ti Børsen.

TDC har siden 2006 forsøgt at reducere omkostningerne og rydde op i selskabets portefølje af udenlandske og danske selskaber. Men TDC mister alligevel hvert år omsætning på mobilmarkedet, fortæller topchefen.

Dog har TDC opnået resultater ved at holde sig fra priskrigen, og trods et fald på 79 millioner kroner i omsætning på mobilmarkedet fra første kvartal 2012 til første kvartal 2013, har selskabets konkurrenter, Telenor og Telia, i samme periode henholdsvis mistet 263 millioner kroner og 252 millioner kroner, siger Carsten Dilling i Børsen.

Han udelukker ikke, at TDC kan åbne op for at udvide et partnerskab, men noget konkret er ikke på tegnebrættet.

»Vi er åben for alt. Min pointe er, at det vil være godt for markedet, at der sker noget. Men det er vigtigt at sige, at der ikke er noget konkret i gang,« siger Carsten Dilling til Børsen.

 

Dagens Gossip