Team Danmark: Det er DHFs ansvar

Dansk Håndbold Forbunds (DHF) ledelse må påtage sig skylden for skandalen vedrørende misforståelsen om antallet af VM-pladser ved det igangværende kvinde-EM i Serbien.

Det mener Michael Andersen, direktør i Team Danmark.

- Det er altid ledelsens ansvar at sørge for, at der er styr på den slags ting. Det er det altid. Så der er nogen i ledelsen, som ikke har løst deres opgave rigtigt, siger Michael Andersen.

Danmark sikrede sig torsdag aften med en sejr over Norge en kamp om femtepladsen, hvor danskerne troede, at der skulle spilles om en VM-billet til slutrunden næste år - igen i Serbien.

Men det var en fejl, fandt Danmark først ud af efter Norge-kampen. Femtepladsen er helt uden betydning, når Rusland er modstanderen på lørdag.

Spørgsmål: Er det her for amatøragtigt, når vi taler om sport på højeste niveau?

- Der er jo en delegationsledelse, og i sidste instans er det altid delegationsledelsens ansvar, at der er styr på den slags ting.

- Det er utrolig vigtigt, at man fra start af ved, hvad man spiller om. Sådan gælder det i alle turneringer, også i dette tilfælde. Det er vigtigt, at det er de officielle papirer fra det europæiske håndboldforbund, som gælder.

- Men det, som er utroligt med denne sag, det er, at så mange kan tage fejl på én gang.

- For hvis det er korrekt, at reglerne står tydeligt i kampprogrammet, så er det helt fantastisk, at både ledelsen, trænere og journalister kan tage fejl, siger Michael Andersen.

På side syv i den officielle turneringsguide står det tydeligt, hvor mange VM-pladser der var i spil. Så der burde ikke have været tvivl.

Spørgsmål: Team Danmark poster penge i håndboldsporten. Kommer der en reprimande fra jer til DHF i sagen?

- Nej, det gør der ikke. Det må DHF's ledelse finde ud af. DHF's ledelse må finde ud af, hvem der har ansvaret. Der må sidde en eller to, der har røde ører rundt omkring, hvis det er noget, som ikke er blevet undersøgt.

- Alle kan jo se, at det er en kæmpe fejl. Det kan enhver se. Når man ikke ved, hvad man spiller om, så er det ledelsens ansvar. I forhold til internationale mesterskaber er der en delegationsleder, og det er vedkommendes ansvar.

- Det er en ledelsesopgave at have styr på, hvad der spilles om, siger Michael Andersen.

Spørgsmål: Skal der ske noget internt i DHF efter denne sag?

- Jeg tror, at Morten Stig Christensen (DHF's generalsekretær, red.) har styr på det. Jeg er helt tryg ved det. Han har ansvaret for det.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip